Řízky z vepřového bůčku se sýrem

60 min.
Česká republika

Ingredience

      • 20gramůSýr Eidam cihla 45%
      • 1kusVejce slepičí
      • 5lžicMouka bezlepková Mantler
      • 3lžíceKaše pohanková instantní
      • 650gramůVepřový bok
      • 2lžíceOlej stolní
      • 20mililitrůMléko polotučné
    Počet porcí:
    5

    Nutriční hodnoty v jedné porci

    Kalorie
    746 kcal
    Bílkoviny
    15 g
    Tuky
    74 g
    Sacharidy
    4 g
    Vláknina
    172 mg
    Cukr
    147 mg
    Zobrazit vše

    Postup přípravy

    • 1
      Vepřové maso umeleme, sýr nastrouháme. V hlubší míse připravíme masovou směs - smícháme umleté maso s nastrouhaným sýrem, vlijeme mléko a dochutíme solí. Masové těsto necháme několik hodin v lednici odležet. Potom ze směsi tvarujeme placičky, které obalíme v klasickém řízkovém trojobalu: nejprve v bezlepkové mouce, potom ve vejci rozšlehaném s troškou mléka, nakonec v pohankové instantní kaši, kterou použijme místo klasické strouhanky. Obalené masové placičky osmažíme z obou stran na pánvi. Hotové sýrové řízečky podáváme teplé, nejlépe s různě upravenými bramborami.

    Komentáře

    Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.