Rizoto s cuketou, rajčaty a sýrem pro děti

35 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
114 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
5 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěnou cibuli pokrájíme velmi nadrobno. Mladou cuketku oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Tvrdý sýr nastrouháme na malém struhadle. Rajčata omyjeme, ponoříme je do misky s horkou vodou na 30 sekund, pak je zchladíme pod tekoucí vodou a oloupeme. Rozkrojíme je na poloviny, lžičkou vydlabeme semínka a dužinu pokrájíme nadrobno.
  • 2
    V sítu dobře promyjeme rýži basmati, dáme ji do rendlíku, zalijeme ji vodou a přivedeme ji pod pokličkou k varu. Pak hned snížíme teplotu a vaříme ji asi 10-12 minut (nejlépe ji uvaříme přesně podle návodu). Uvařenou rýži scedíme a necháme v sítu odkapat. Vidličkou horkou rýži v sítu občas načechráme.
  • 3
    Mezitím, než se rýže uvaří, v hlubší pánvičce na másle a oleji zpěníme cibuli, přidáme k ní pokrájenou cuketu a rajčata. Směs restujeme 1-2 minuty, přilejeme 50 ml vody a pod pokličkou zeleninu dusíme asi 18-10 minut doměkka. Jakmile je zelenina měkká, rozmačkáme ji případně vidličkou, přimícháme sýr a jakmile se roztaví zamícháme do zeleniny rýži.
  • 4
    Čerstvé rizoto podáváme teplé.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 31. 12. 2017
Rizoto s cuketou, rajčaty a sýrem pro děti
Skvělé 😁