Rizoto s fazolemi a smrži
30 min.
Ingredience
- 200gramůRýže Arborio
- 600gramůVývar slepičí
- 30mililitrůOlej olivový extra panenský
- 50mililitrůVíno bílé
- 50gramůMáslo čerstvé
- 50gramůŠalotka
- 100gramůFazole Fava
- 20gramůSýr Parmezán
- 30gramůSmrže čerstvé
- 15gramůFazolové klíčky
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
405 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
20 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
826 mg
Cukr
282 mg
Postup přípravy
- 1Šalotku nakrájíme nadrobno, smrže na menší kousky, parmezán nastrouháme. V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme šalotku, orestujeme, přidáme rýži, znovu orestujeme, podlijeme bílým vínem a chvilku vaříme, podlijeme troškou vývaru a vaříme doměkka, průběžně přiléváme vývar. Před koncem vaření přimícháme fazole. Smrže krátce osmahneme na másle a přimícháme i s výpekem do rizota. Nakonec přimícháme parmezán a hotové rizoto upravíme na talíře, ozdobíme fazolovými klíčky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.