Rizoto s jahodami a šampaňským
25 min.
Ingredience
- 400mililitrůVoda pitná
- 145gramůCukr krupice
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 400gramůJahody zahradní
- 400gramůRýže Arborio
- 400mililitrůVíno šumivé (sekt)
- 2lžíceSirup Monin - jahodový
- 16kusůPiškoty cukrářské
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
6694 kcal
Bílkoviny
63 g
Tuky
194 g
Sacharidy
1157 g
Vláknina
19 g
Cukr
637 g
Postup přípravy
- 1V menším hrnci si rozmícháme vodu a cukr, přivedeme k varu. Necháme zvolna vařit a připravíme rizoto.
- 2Rozpustíme máslo a opékáme na něm polovinu nakrájených jahod doměkka. Přisypeme propláchnutou rýži a zamícháme. Krátce podusíme a přilijeme šampaňské. Zvolna vaříme, dokud rýže všechnu tekutinu nevstřebá. Po šálcích začneme přilévat cukrový sirup. Vždy důkladně promícháme a počkáme, dokud se tekutina nevstřebá.
- 3Po spotřebování veškerého sirupu odstavíme hrnec z plotny, přidáme zbývající jahody a jahodový sirup a dobře zamícháme. Přelijeme přes cukrářské piškoty a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.