Rohanova polévka
30 min.
Ingredience
- 1kusSalát hlávkový
- 4kusyVejce slepičí
- 1litrHovězí vývar základní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
121 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
6 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
720 mg
Cukr
447 mg
Postup přípravy
- 1Oddělíme od sebe listy z jedné větší hlávky salátu, jemně je spaříme vodou, vypereme a necháme okapat na sítu.
- 2Pak z nich vykrojíme menší kolečka, která dáme zavařit do silné polévky.
- 3Do polévkové mísy nalijeme polévku a vkládáme nahniličko uvařená vejce. Množství vajec dáváme podle počtu osob, na každou osobu jedno.
- 4Podávají se k tomu zvlášť nadívané žemlové koblížky Croutons.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.