Rohlíčky sypané sýrem

55 min.
Evropa

Ingredience

    • 500gramůMouka pšeničná hladká
    • 300mililitrůMléko polotučné
    • 1lžíceSůl
    • 0,5lžíceCukr moučkový
    • 20gramůDroždí
    • 2kusyVejce slepičí
    • 250gramůSýr Parmezán
    • 1hrstMouka pšeničná hrubá
    • 5lžicTuk
    • 2lžíceVepřové sádlo škvařené
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1119 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
47 g
Sacharidy
129 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V mléce s 1 lžící mouky, droždím a cukrem necháme vzejít kvásek. Mouku prosejeme na vál, promneme se sádlem a solí, přidáme kvásek a vypracujeme hladké těsto.
  • 2
    To rozdělíme na poloviny a ty postupně zpracujeme: polovinu těsta na pomoučněném vále rozválíme na kruhový plát vysoký asi 0,5 cm a ostrým nožem jej nakrájíme jako dort na 8 stejných dílků.
  • 3
    Každý směrem do středu svineme do tvaru rohlíčku, opatrně přendáme na vymazaný plech a necháme asi 20 minut kynout.
  • 4
    Před pečením rohlíčky potřeme rozšlehaným vejcem posypeme sýrem a ve středně horké troubě upečeme dorůžova.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.