Rohlíčky z třeného lineckého těsta

35 min.
Česká republika

Ingredience

    • 200gramůTuk
    • 2kusyVejce slepičí
    • 70gramůCukr moučkový
    • 20gramůCukr vanilka
    • 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
    • 200gramůDžem brusinkový
    • 200gramůPoleva čokoládová
Počet porcí:
30

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
150 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
8 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
323 mg
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rostlinný tuk necháme změknout při pokojové teplotě, nakrájíme na kousky a vložíme do misky. Rozklepneme vejce, přisypeme moučkový i vanilkový cukr, vše utřeme na hladkou pěnu. Nakonec vsypeme prosátou mouku a promícháme. Připraveným těstem naplníme cukrářský sáček s řezanou trubičkou. Sáčkem z těsta tvarujeme úhledné rohlíčky na pečicím papírem vyložený plech.
  • 2
    Naplněný plech vložíme do předehřáté trouby, pečeme při 180 stupních přibližně 15 minut.
  • 3
    Po upečení rohlíčky necháme vychladnout, půlku potřeme džemem a slepíme s druhou půlkou. Nakonec konce rohlíčků namáčíme čokoládové polevě, rozpuštěné v horké vodní lázni.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.