Rohlíčky z třeného lineckého těsta
35 min.
Ingredience
- 200gramůTuk
- 2kusyVejce slepičí
- 70gramůCukr moučkový
- 20gramůCukr vanilka
- 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 200gramůDžem brusinkový
- 200gramůPoleva čokoládová
Počet porcí:
30Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
150 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
8 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
323 mg
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Rostlinný tuk necháme změknout při pokojové teplotě, nakrájíme na kousky a vložíme do misky. Rozklepneme vejce, přisypeme moučkový i vanilkový cukr, vše utřeme na hladkou pěnu. Nakonec vsypeme prosátou mouku a promícháme. Připraveným těstem naplníme cukrářský sáček s řezanou trubičkou. Sáčkem z těsta tvarujeme úhledné rohlíčky na pečicím papírem vyložený plech.
- 2Naplněný plech vložíme do předehřáté trouby, pečeme při 180 stupních přibližně 15 minut.
- 3Po upečení rohlíčky necháme vychladnout, půlku potřeme džemem a slepíme s druhou půlkou. Nakonec konce rohlíčků namáčíme čokoládové polevě, rozpuštěné v horké vodní lázni.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.