Roláda jednoduchá
50 min.
Ingredience
- 120gramůCukr moučkový
- 4kusyVejce slepičí
- 120gramůMouka polohrubá
- 120gramůOřechy lískové
- 1lžíceMed včelí
- 300mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 2lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
260 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
18 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
1 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Z bílků ušleháme sníh, postupně zašleháme 60 g cukru a vyšleháme lesklý a pevný sníh. Žloutky utřeme s 60 g cukru, přidáme mouku a spojíme se sněhem.
- 2Těsto vlijeme na vymazaný a pečícím papírem vyložený plech o rozměrech 33 x 23 cm. Pečeme 12-15 minut v troubě předehřáté na 190°C. Hotový plát vyklopíme a pomocí utěrky srolujeme. Zatímco roláda chladne, ušleháme smetanu na tuhou šlehačku.
- 3Lískové oříšky opražíme na suché pánvi dozlatova a necháme vychladnout. 12 z nich nasekáme nahrubo, ostatní najemno. Do poloviny šlehačky přimícháme med a jemně nasekané oříšky. Směs natřeme na rozbalenou roládu a svineme. Dáme na oválnou mísu.
- 4Zbytek šlehačky dáme do cukrářského sáčku s širokým hvězdicovým nástavcem a roládu na povrchu ozdobíme a posypeme nahrubo nasekanými oříšky. Ihned podáváme nebo uložíme do chladu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.