Roláda plněná kakaovou náplní
30 min.
Ingredience
- Náplň
- 400gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 50gramůCukr krupice
- 3lžíceKakao
- 100gramůČokoláda hořká
- Těsto
- 50gramůCukr krupice
- 20gramůCukr vanilka
- 7gramůKypřicí prášek do pečiva
- 3kusyVaječný bílek slepičí
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 650gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
14Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
363 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
15 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
2 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Žloutky dáme do misky, přidáme 40 g cukru a vyšleháme na hustou pěnu. Z bílků, cukru a vanilkového cukru vyšleháme tuhý sníh. Do sněhu zlehka přimícháme pěnu ze žloutků, postupně vmícháme prosátou mouku, spolu s kypřícím práškem.
- 2Plech vyložíme pečícím papírem, vlijeme těsto a rozetřeme ho po celé ploše plechu. Plech s těstem vložíme do předehřáté trouby, při teplotě 200°C pečeme 8-10 minut. Upečený korpus i s papírem vybereme z plechu. Položíme ho na moukou posypanou utěrku, pečícím papírem nahoru. Necháme vychladnout a opatrně sundáme pečící papír.
- 3Příprava kakaové náplně: smetanu vlijeme do kastrůlku, přisypeme cukr a vaříme do rozpuštění cukru. Prosáté kakao přidáme do horké smetany a stálým mícháním povaříme 2 minuty. Stáhneme ze sporáku, za občasného promíchání necháme mírně vychladnout a vložíme na celou noc do lednice. Potom smetanu šlehačem vyšleháme na tuhou kakaovou náplň. Půlkou náplně potřeme upečený korpus, pomocí utěrky svineme do rolády a i s utěrkou dáme do lednice zatuhnout. Následovně sundáme utěrku, celou roládu potřeme druhou půlkou náplně. Posypeme nastrouhanou čokoládou a opět vložíme do lednice. Krájíme na úhledná kolečka pilkovým nožem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.