Roláda plněná kávovou náplní

65 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
14

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
387 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
13 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
2 g
Cukr
15 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Máslo (50 g) dáme rozpustit v mikrovlnné troubě, poté necháme mírně vychladnout. Rozinky namočíme do rumu, žloutky s vanilkovým cukrem a citrónovou kůrou metlou ušleháme do tužší pěny. Bílky vyšleháme do pěny, přidáme cukr a našleháme tuhý sníh, který vmícháme do žloutkové pěny. Přidáme rozpuštěné máslo, prosátou mouku a vařečkou zlehka, avšak důkladně (aby nezůstala na dně mouka) promícháme. Připravené těsto ihned vlijeme na pečicím papírem vyložený plech a vložíme do předehřáté trouby. Při 170stupňové teplotě pečeme 35 minut. Upečený korpus vytáhneme z trouby, necháme vychladnout, položíme na cukrem posypanou utěrku nebo papír. Opatrně sloupneme pečící papír.
  • 2
    Krém: smetanu s vanilkovým cukrem vložíme do kastrůlku. Přidáme kávu, povaříme cca 3 minuty. Vložíme do lednice na celou noc, následovně smetanu vyšleháme na tuhou šlehačku, do ní přidáme okapané rozinky a likér. Připraveným krémem potřeme korpus, pomocí papíru nebo utěrky svineme do rolády a vložíme do lednice zatuhnout.
  • 3
    Z rolády odstraníme utěrku, anebo papír. Celou roládu ozdobíme čokoládovou polevou a nakrájíme na úhledné porce.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.