Roláda plněná kávovou náplní
65 min.
Ingredience
- Na krém
- 300gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 20gramůCukr vanilka
- 1lžíceKáva turecká
- 50gramůRozinky tmavé
- 50mililitrůRum
- 30mililitrůLikér mandlový - Amaretto
- 60gramůPoleva čokoládová
- Na těsto
- 180gramůCukr krupice
- 20gramůCukr vanilka
- 30gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaCitronová kůra
- 4kusyVaječný bílek slepičí
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 650gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
14Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
387 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
13 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
2 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Máslo (50 g) dáme rozpustit v mikrovlnné troubě, poté necháme mírně vychladnout. Rozinky namočíme do rumu, žloutky s vanilkovým cukrem a citrónovou kůrou metlou ušleháme do tužší pěny. Bílky vyšleháme do pěny, přidáme cukr a našleháme tuhý sníh, který vmícháme do žloutkové pěny. Přidáme rozpuštěné máslo, prosátou mouku a vařečkou zlehka, avšak důkladně (aby nezůstala na dně mouka) promícháme. Připravené těsto ihned vlijeme na pečicím papírem vyložený plech a vložíme do předehřáté trouby. Při 170stupňové teplotě pečeme 35 minut. Upečený korpus vytáhneme z trouby, necháme vychladnout, položíme na cukrem posypanou utěrku nebo papír. Opatrně sloupneme pečící papír.
- 2Krém: smetanu s vanilkovým cukrem vložíme do kastrůlku. Přidáme kávu, povaříme cca 3 minuty. Vložíme do lednice na celou noc, následovně smetanu vyšleháme na tuhou šlehačku, do ní přidáme okapané rozinky a likér. Připraveným krémem potřeme korpus, pomocí papíru nebo utěrky svineme do rolády a vložíme do lednice zatuhnout.
- 3Z rolády odstraníme utěrku, anebo papír. Celou roládu ozdobíme čokoládovou polevou a nakrájíme na úhledné porce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.