Roláda s čokoládou
42 min.
Ingredience
- 5kusůVejce slepičí
- 350gramůČokoláda hořká
- 350mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 45gramůKakao - prášek
- 160gramůCukr krupice
- 1lžičkaCitronová šťáva
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
419 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
26 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
4 g
Cukr
33 g
Postup přípravy
- 1Nejprve připravíme piškotové těsto. Vejce rozklepneme a oddělíme bílky od žloutků. Bílky s cukrem a citronovou šťávou vyšleháme do tuhého sněhu. Poté přidáme žloutky a na závěr opatrně vmícháme kakao.
- 2Těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a uhladíme. Pečeme v troubě předehřáté na 180C asi 12minut. Hotový piškot necháme vychladnout.
- 3Připravíme náplň. Nastrouháme čokoládu a zalijeme ji horkou, svařenou smetanou ke šlehání. Mícháme tak dlouho, dokud nevznikne hladká konzistence. Tři čtvrtiny čokoládové směsi rozetřeme na piškotové těsto. Uhladíme, srolujeme a vložíme na 20-30minut do lednice. Poté potřeme roládu zbytkem čokoládové směsi, vidličkou vytvoříme ornamenty a posypeme zdobením.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.