Roláda s čokoládou

42 min.
Česká republika

Ingredience

    • 5kusůVejce slepičí
    • 350gramůČokoláda hořká
    • 350mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
    • 45gramůKakao - prášek
    • 160gramůCukr krupice
    • 1lžičkaCitronová šťáva
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
419 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
26 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
4 g
Cukr
33 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve připravíme piškotové těsto. Vejce rozklepneme a oddělíme bílky od žloutků. Bílky s cukrem a citronovou šťávou vyšleháme do tuhého sněhu. Poté přidáme žloutky a na závěr opatrně vmícháme kakao.
  • 2
    Těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a uhladíme. Pečeme v troubě předehřáté na 180C asi 12minut. Hotový piškot necháme vychladnout.
  • 3
    Připravíme náplň. Nastrouháme čokoládu a zalijeme ji horkou, svařenou smetanou ke šlehání. Mícháme tak dlouho, dokud nevznikne hladká konzistence. Tři čtvrtiny čokoládové směsi rozetřeme na piškotové těsto. Uhladíme, srolujeme a vložíme na 20-30minut do lednice. Poté potřeme roládu zbytkem čokoládové směsi, vidličkou vytvoříme ornamenty a posypeme zdobením.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.