Roláda s čokoládovou šlehačkou

65 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
477 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
34 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
1 g
Cukr
27 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse ušleháme pevný sníh z bílků s cukrem. Poté lehce vmícháme rozšlehané žloutky, kakaový prášek smíchaný s ustrouhanými ořechy a s práškem do pečiva. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme v mírně předehřáté troubě.
  • 2
    Upečené těsto položíme na vlhkou utěrku tak, aby pečící papír byl nahoře, abychom jej mohli sloupnout. Poté těsto i s utěrkou srolujeme do tvaru rolády a necháme vychladnout.
  • 3
    Mezitím připravíme náplň. Instantní kávu smícháme s brandy, šlehačku pevně ušleháme se ztužovačem, přimícháme cukr, nastrouhanou čokoládu a instantní kávu s brandy.
  • 4
    Vychladlou roládu rozbalíme, sundáme utěrku, plát rolády naplníme připravenou náplní a roládu znovu stočíme. Zabalíme ji do fólie a vložíme na chvíli do chladničky. Krájíme na šikmé řezy.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.