Roláda s čokoládovou šlehačkou
65 min.
Ingredience
- 140gramůCukr krupice
- 7kusůVaječný žloutek slepičí
- 2lžíceKakao
- 1lžíceOřechy vlašské
- 7kusůVaječný bílek slepičí
- 0,33lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- Na náplň
- 2lžíceKáva instantní
- 1lžíceBrandy peach
- 500mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 2lžíceCukr moučkový
- 100gramůČokoláda hořká
- 1baleníZtužovač šlehačky
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
477 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
34 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
1 g
Cukr
27 g
Postup přípravy
- 1V míse ušleháme pevný sníh z bílků s cukrem. Poté lehce vmícháme rozšlehané žloutky, kakaový prášek smíchaný s ustrouhanými ořechy a s práškem do pečiva. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme v mírně předehřáté troubě.
- 2Upečené těsto položíme na vlhkou utěrku tak, aby pečící papír byl nahoře, abychom jej mohli sloupnout. Poté těsto i s utěrkou srolujeme do tvaru rolády a necháme vychladnout.
- 3Mezitím připravíme náplň. Instantní kávu smícháme s brandy, šlehačku pevně ušleháme se ztužovačem, přimícháme cukr, nastrouhanou čokoládu a instantní kávu s brandy.
- 4Vychladlou roládu rozbalíme, sundáme utěrku, plát rolády naplníme připravenou náplní a roládu znovu stočíme. Zabalíme ji do fólie a vložíme na chvíli do chladničky. Krájíme na šikmé řezy.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.