Roláda s jahodovým džemem
30 min.
Ingredience
- Náplň
- 150gramůDžem jahodový
- 50gramůCukr moučkový
- Těsto
- 80gramůCukr krupice
- 20gramůCukr vanilka
- 7gramůKypřicí prášek do pečiva
- 3kusyVaječný bílek slepičí
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 650gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
300 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
3 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
2 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Žloutky dáme do misky, přidáme 40 g cukru a vyšleháme na hustou pěnu. Z bílků, cukru a vanilkového cukru vyšleháme tuhý sníh. Do sněhu zlehka přimícháme pěnu ze žloutků, postupně vmícháme prosátou mouku, spolu s kypřícím práškem.
- 2Plech vyložíme pečícím papírem, vlijeme těsto a rozetřeme ho po celé ploše plechu. Plech s těstem vložíme do předehřáté trouby, při teplotě 200°C pečeme 8-10 minut. Upečený korpus i s papírem vybereme z plechu, necháme vychladnout a opatrně sundáme papír. Korpus položíme na navlhčenou utěrku, potřeme jahodovou náplní a pomocí utěrky korpus stočíme do rolády. Povrch posypeme moučkovým cukrem a roládu vložíme do lednice na 60 minut odpočinout. Následovně nakrájíme na porce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.