Roláda s tmavou polevou
50 min.
Ingredience
- 100gramůCukr krupice
- 45gramůMouka pšeničná hladká
- 1lžičkaKypřící prášek do pečiva
- 1lžíceKakao
- 150gramůmarmeláda třešňová
- 65mililitrůSmetana
- 15gramůMáslo čerstvé
- 100gramůČokoláda hořká
- 5kusůVejce slepičí
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
269 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
12 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
1 g
Cukr
25 g
Postup přípravy
- 1Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny. Přidáme kakao.
- 2Bílky vyšleháme ve sníh.
- 3Mouku smícháme s kypřícím práškem a postupně vmícháme do žloutkové pěny. Nakonec vmícháme i bílky a celé do nalijeme na plech vyložený pečícím papírem.
- 4Pečeme 10 minut na 180 °C.
- 5Utěrku posypeme cukrem a těsto na ni vyklopíme. Zarolujeme a necháme vychladnout.
- 6Poté pomažeme marmeládou a necháme srolované 20 minut v lednici.
- 720 g čokolády nastrouháme na hoblinky, zbytek rozpustíme s máslem ve smetaně.
- 8Roládu polijeme čokoládovou polevou a posypeme čokoládovými hoblinkami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.