Roláda s tmavou polevou

50 min.

Ingredience

    • 100gramůCukr krupice
    • 45gramůMouka pšeničná hladká
    • 1lžičkaKypřící prášek do pečiva
    • 1lžíceKakao
    • 150gramůmarmeláda třešňová
    • 65mililitrůSmetana
    • 15gramůMáslo čerstvé
    • 100gramůČokoláda hořká
    • 5kusůVejce slepičí
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
269 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
12 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
1 g
Cukr
25 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny. Přidáme kakao.
  • 2
    Bílky vyšleháme ve sníh.
  • 3
    Mouku smícháme s kypřícím práškem a postupně vmícháme do žloutkové pěny. Nakonec vmícháme i bílky a celé do nalijeme na plech vyložený pečícím papírem.
  • 4
    Pečeme 10 minut na 180 °C.
  • 5
    Utěrku posypeme cukrem a těsto na ni vyklopíme. Zarolujeme a necháme vychladnout.
  • 6
    Poté pomažeme marmeládou a necháme srolované 20 minut v lednici.
  • 7
    20 g čokolády nastrouháme na hoblinky, zbytek rozpustíme s máslem ve smetaně.
  • 8
    Roládu polijeme čokoládovou polevou a posypeme čokoládovými hoblinkami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.