Roláda z bílků
45 min.
Ingredience
- Na čokoládu
- 200gramůČokoláda na vaření
- 50gramůMáslo čerstvé
- 50mililitrůMléko polotučné
- Na těsto
- 80gramůCukr krupice
- 20gramůCukr vanilka
- 60gramůMouka polohrubá
- 7gramůKypřicí prášek do pečiva
- 100gramůOřechy lískové
- 50gramůMáslo čerstvé
- 50gramůMouka pšeničná hrubá
- 250gramůDžem meruňkový
- 5kusůVaječný bílek slepičí
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
390 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
20 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
3 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Do sněhu postupně přimícháme polohrubou mouku s kypřicím práškem, vanilkový a krupicový cukr. Nakonec vmícháme pomleté ořechy a zlehka zamícháme.
- 2Alobal rozložíme na plech, potřeme ho máslem, vysypeme hrubou moukou. Připravené těsto vlijeme na alobal. Naplněný plech vložíme do nahřáté trouby, kde pečeme přibližně 10-15 minut.
- 3Upečené těsto vyjmeme z trouby, necháme na plechu trochu vychladnout. Potom i s alobalem těsto přeložíme na vlhkou utěrku a pomocí utěrky srolujeme na roládu. Necháme ji 10 minut zabalenou v utěrce a alobalu a potom vše sundáme. Připravenou roládu potřeme meruňkovým džemem a opět srolujeme. Roládu necháme vychladnout.
- 4Čokoláda: Do teflonové pánvičky dáme na malé kousky pokrájenou čokoládu, přidáme máslo, mléko. Za stálého míchání na mírném ohni zahříváme až do rozpuštění čokolády. Potom stáhneme z ohně a obalíme v ní naplněnou roládu. Vložíme do lednice, aby ztuhla čokoláda.
- 5Následovně roládu krájíme na úhledné tenké kolečka. Pokládáme je na studené dezertní talířky a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.