Roláda z bílků

45 min.

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
390 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
20 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
3 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Do sněhu postupně přimícháme polohrubou mouku s kypřicím práškem, vanilkový a krupicový cukr. Nakonec vmícháme pomleté ořechy a zlehka zamícháme.
  • 2
    Alobal rozložíme na plech, potřeme ho máslem, vysypeme hrubou moukou. Připravené těsto vlijeme na alobal. Naplněný plech vložíme do nahřáté trouby, kde pečeme přibližně 10-15 minut.
  • 3
    Upečené těsto vyjmeme z trouby, necháme na plechu trochu vychladnout. Potom i s alobalem těsto přeložíme na vlhkou utěrku a pomocí utěrky srolujeme na roládu. Necháme ji 10 minut zabalenou v utěrce a alobalu a potom vše sundáme. Připravenou roládu potřeme meruňkovým džemem a opět srolujeme. Roládu necháme vychladnout.
  • 4
    Čokoláda: Do teflonové pánvičky dáme na malé kousky pokrájenou čokoládu, přidáme máslo, mléko. Za stálého míchání na mírném ohni zahříváme až do rozpuštění čokolády. Potom stáhneme z ohně a obalíme v ní naplněnou roládu. Vložíme do lednice, aby ztuhla čokoláda.
  • 5
    Následovně roládu krájíme na úhledné tenké kolečka. Pokládáme je na studené dezertní talířky a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.