Roláda z bramborového těsta s ořechy
70 min.
Ingredience
- Nádivka
- 100gramůCukr moučkový
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 250gramůBrambory vařené
- 50gramůMáslo čerstvé
- 100mililitrůMléko polotučné
- 20gramůHrozinky
- 30gramůOřechy lískové
- 30gramůCitronová kůra
- 50mililitrůCitronová šťáva
- Těsto
- 250gramůMouka pšeničná hrubá
- 250gramůBrambory vařené
- 15gramůKypřicí prášek do pečiva
- 2kusyVejce slepičí
- 100gramůCukr moučkový
- 50gramůMáslo čerstvé
- 30gramůCukr práškový s vanilkovou příchutí
- 20gramůHera
- 20gramůTuk
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
661 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
28 g
Sacharidy
94 g
Vláknina
4 g
Cukr
36 g
Postup přípravy
- 1Do mísy vložíme rozmačkané vařené brambory, přisypeme mouku, kypřící prášek, cukr, přidáme vejce, měkké máslo a vypracujeme hladké těsto. Rozválíme ho na silnější plát.
- 2Nyní si připravíme nádivku. Rozmačkané vařené brambory smícháme s máslem, cukrem, žloutky, mlékem, hrozinkami, drcenými ořechy, citronovou šťávou a strouhanou citronovou kůrou a navrstvíme tuto nádivku na plát těsta. Zavineme do rolády, plech pomažeme tukem, položíme na něj roládu, potřeme kouskem hery a dáme péct.
- 3Pečeme ve vyhřáté troubě při střední teplotě asi 40 minut.
- 4Roládu posypeme vanilkovým cukrem, necháme vychladnout, nakrájíme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.