Rompope

25 min.
Mexiko

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
651 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
22 g
Sacharidy
74 g
Vláknina
4 g
Cukr
58 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V hrnci smícháme mléko, cukr, jedlou sodu a skořici. Dáme na oheň a přivedeme k varu, stále mícháme. Vylijeme do mísy a necháme vychladnout na pokojovou teplotu. Vyjmeme skořici.
  • 2
    Ve vodní lázni ušleháme žloutky, až bude směs hustá a bledá. Postupně zašleháme do mléčné směsi.
  • 3
    Směs vrátíme do čistého hrnce, dáme na mírný oheň a vaříme, až směs zhoustne.
  • 4
    Vmícháme rum, vlijeme do vysterilizovaných sklenic a těsně uzavřeme zátkou nebo fólii. Uložíme do lednice. Podáváme velmi studené. V lednici vydrží až týden.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.