Rompope
25 min.
Ingredience
- 1litrMléko plnotučné
- 350gramůCukr krupice
- 1kusSkořice celá
- 12kusůVaječný žloutek slepičí
- 300mililitrůRum
- 0,5lžičkaSoda jedlá
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
651 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
22 g
Sacharidy
74 g
Vláknina
4 g
Cukr
58 g
Postup přípravy
- 1V hrnci smícháme mléko, cukr, jedlou sodu a skořici. Dáme na oheň a přivedeme k varu, stále mícháme. Vylijeme do mísy a necháme vychladnout na pokojovou teplotu. Vyjmeme skořici.
- 2Ve vodní lázni ušleháme žloutky, až bude směs hustá a bledá. Postupně zašleháme do mléčné směsi.
- 3Směs vrátíme do čistého hrnce, dáme na mírný oheň a vaříme, až směs zhoustne.
- 4Vmícháme rum, vlijeme do vysterilizovaných sklenic a těsně uzavřeme zátkou nebo fólii. Uložíme do lednice. Podáváme velmi studené. V lednici vydrží až týden.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.