Ropušnice dušená se zeleninou na divoké rýži
35 min.
Ingredience
- 250mililitrůVoda pitná
- 2lžíceCitronová šťáva
- 2kusyBujón slepičí
- 125gramůCibulka jarní
- 125gramůMrkev kořen
- 500gramůRopušnice - filety
- 250gramůRýže indiánská
- 0,25lžičkaTymián čerstvý
- 0,25lžičkaPepř bílý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
375 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
3 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
2 g
Cukr
806 mg
Postup přípravy
- 1Vodu a citronovou šťávu vlijeme do hlubší pánve, přidáme bujón, nahrubo nakrájenou šalotku, lístky tymiánu a mletý pepř. Přivedeme k varu, zakryjeme a cca 5 minut podusíme.
- 2Poté přisypeme na tenká kolečka nakrájenou mrkev a dusíme další 4 minuty. Vložíme rybu a zakryté dusíme cca 10 minut doměkka. Maso se musí začít rozpadat. Rybu vyjmeme z pánve a uchováme teplou. Zbytek tekutiny necháme mírně zredukovat a zhoustnout.
- 3Mezitím připravíme divokou rýži dle návodu na obalu.
- 4Maso rozdělíme na talíře a podáváme na rýži. Přelijeme šťávou a dušenou zeleninou z pánve.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.