Rosol mandarinkový
35 min.
Ingredience
- 600gramůMandarinky
- 200mililitrůŠťáva jablečná 100%
- 100mililitrůSirup Monin - citron a limetka
- 50mililitrůLikér pomerančový
- 30mililitrůSherry brandy
- 200mililitrůVoda pitná
- 300gramůCukr želírovací
Počet porcí:
12Postup přípravy
- 1Důkladně omyjeme mandarinky a kartáčkem očistíme pod tekoucí vodou. Mandarinky oloupeme, kůru nakrájíme na větší kusy, dužinu pokrájíme na kostičky. Vše vložíme do hrnce, zalijeme jablečnou šťávou, sirupem, likérem, brandy a vodou. Přivedeme k varu a velmi zvolna vaříme asi 10 minut. Mandarinky scedíme, kůru odstraníme, dužinu propasírujeme přes cedník zpátky do šťávy a přivedeme znovu k varu. Přisypeme želírovací cukr a ještě krátce povaříme do zhoustnutí. Odstavíme, necháme chvilku chladnout a občas promícháme, aby ještě unikla přebytečná pára. Zavařeninu vložíme do spařených sklenic, uzavřeme voskovým plátýnkem a necháme úplně vychladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.