Rosol mandarinkový

35 min.
Evropa

Ingredience

    • 600gramůMandarinky
    • 200mililitrůŠťáva jablečná 100%
    • 100mililitrůSirup Monin - citron a limetka
    • 50mililitrůLikér pomerančový
    • 30mililitrůSherry brandy
    • 200mililitrůVoda pitná
    • 300gramůCukr želírovací
Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
163 kcal
Sacharidy
37 g
Vláknina
933 mg
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Důkladně omyjeme mandarinky a kartáčkem očistíme pod tekoucí vodou. Mandarinky oloupeme, kůru nakrájíme na větší kusy, dužinu pokrájíme na kostičky. Vše vložíme do hrnce, zalijeme jablečnou šťávou, sirupem, likérem, brandy a vodou. Přivedeme k varu a velmi zvolna vaříme asi 10 minut. Mandarinky scedíme, kůru odstraníme, dužinu propasírujeme přes cedník zpátky do šťávy a přivedeme znovu k varu. Přisypeme želírovací cukr a ještě krátce povaříme do zhoustnutí. Odstavíme, necháme chvilku chladnout a občas promícháme, aby ještě unikla přebytečná pára. Zavařeninu vložíme do spařených sklenic, uzavřeme voskovým plátýnkem a necháme úplně vychladnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.