Rosol rybízový zastudena
32 min.
Ingredience
- 600gramůRybíz červený
- 300gramůCukr želírovací
- 300mililitrůVoda pitná
- 50mililitrůLikér Maraschino (Maraska)
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
136 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Rybízové kuličky nasypeme do sítka, omyjeme pod tekoucí vodou a propasírujeme do mísy. Přilijeme cukr rozpuštěný v převařené horké vodě, přikápneme likér, dobře promícháme a necháme stát do vychladnutí. Naplníme zavařovací skleničky, uzavřeme voskovým plátýnkem a necháme stát na světle, nejlépe na okně do druhého dne.
- 2Tento rosol je velmi aromatický.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.