Rosol s mučenkou
35 min.
Ingredience
- 100mililitrůVoda pitná
- 2lžíceŽelatina
- 6kusůMučenka
- 1kusGrapefruity
- 125mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 30gramůCukr moučkový
- 400gramůKompot broskvový
- 80gramůKarambola
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
190 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
7 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
3 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Do misky dáme vodu a přidáme želatinu. Smícháme a necháme stát 10 minut, až želatina nabobtná. Misku dáme do pánve s horkou vodou a mírně zahřejeme, až se želatina rozpustí.
- 2Broskve rozmixujeme se šťávou. Z plodů mučenky vyškrabeme dužinu, přidáme ke kaši a ještě chvíli mixujeme. Prolisujeme jemným sítem. Vmícháme želatinu.
- 3Plátky karamboly namočíme do broskvové směsi a do každé formičky dáme jeden. Kolem upravíme grapefruit. Broskvovou směs rozdělíme do formiček. Chladíme 1-2 hodiny, až směs ztuhne.
- 4Cukr moučku prosejeme a vmícháme do ušlehané šlehačky. Vyklopíme rosol, nastříkáme na něj šlehačku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.