Rosol s mučenkou

35 min.
Evropa

Ingredience

    • 100mililitrůVoda pitná
    • 2lžíceŽelatina
    • 6kusůMučenka
    • 1kusGrapefruity
    • 125mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
    • 30gramůCukr moučkový
    • 400gramůKompot broskvový
    • 80gramůKarambola
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
190 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
7 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
3 g
Cukr
13 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do misky dáme vodu a přidáme želatinu. Smícháme a necháme stát 10 minut, až želatina nabobtná. Misku dáme do pánve s horkou vodou a mírně zahřejeme, až se želatina rozpustí.
  • 2
    Broskve rozmixujeme se šťávou. Z plodů mučenky vyškrabeme dužinu, přidáme ke kaši a ještě chvíli mixujeme. Prolisujeme jemným sítem. Vmícháme želatinu.
  • 3
    Plátky karamboly namočíme do broskvové směsi a do každé formičky dáme jeden. Kolem upravíme grapefruit. Broskvovou směs rozdělíme do formiček. Chladíme 1-2 hodiny, až směs ztuhne.
  • 4
    Cukr moučku prosejeme a vmícháme do ušlehané šlehačky. Vyklopíme rosol, nastříkáme na něj šlehačku.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.