Rosol z jedlových výhonků
70 min.
Ingredience
- 200gramůJedlové výhonky
- 2kusyTymián čerstvý
- 1litrŠťáva jablečná 100%
- 500gramůCukr želírovací
- 400mililitrůŠťáva z růžových grepů
- 80mililitrůCitronová šťáva
Počet porcí:
64Postup přípravy
- 1Mladé, světle zelené výhonky z jedle a snítky tymiánu opláchneme a vytřepeme z nich vodu. Svaříme jablečnou šťávu s jedlovými výhonky a tymiánem, začnou-li k hladině vystupovat bublinky je šťáva svařená, odstavíme ji z ohně a necháme louhovat nejméně 12 hodin. Po 12 hodinách směs opět ohřejeme a 10 minut necháme probublávat na mírném ohni, potom směs přes jemné síto nebo utěrku přecedíme. Necháme zchladnout, přimícháme želírovací cukr, čerstvě vylisovanou grapefruitovou šťávu a citronovou šťávu a na prudkém ohni vaříme 4 minuty a odstavíme z ohně.
- 2Plníme do sklenic předem vypláchnutých horkou vodou a dobře uzavřeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.