Rosol z jedlových výhonků

70 min.
Evropa

Ingredience

    • 200gramůJedlové výhonky
    • 2kusyTymián čerstvý
    • 1litrŠťáva jablečná 100%
    • 500gramůCukr želírovací
    • 400mililitrůŠťáva z růžových grepů
    • 80mililitrůCitronová šťáva
Počet porcí:
64

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
42 kcal
Sacharidy
10 g
Vláknina
255 mg
Cukr
30 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mladé, světle zelené výhonky z jedle a snítky tymiánu opláchneme a vytřepeme z nich vodu. Svaříme jablečnou šťávu s jedlovými výhonky a tymiánem, začnou-li k hladině vystupovat bublinky je šťáva svařená, odstavíme ji z ohně a necháme louhovat nejméně 12 hodin. Po 12 hodinách směs opět ohřejeme a 10 minut necháme probublávat na mírném ohni, potom směs přes jemné síto nebo utěrku přecedíme. Necháme zchladnout, přimícháme želírovací cukr, čerstvě vylisovanou grapefruitovou šťávu a citronovou šťávu a na prudkém ohni vaříme 4 minuty a odstavíme z ohně.
  • 2
    Plníme do sklenic předem vypláchnutých horkou vodou a dobře uzavřeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.