Rosol z lesních jahod

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
778 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
46 g
Sacharidy
83 g
Vláknina
2 g
Cukr
66 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do vody v kastrůlku dáme želatinu, necháme chvilku nabobtnat. Kastrůlek položíme na oheň, zahřejeme, aby se želatina rozpustila a stáhneme z ohně.
  • 2
    Lesní jahody očistíme, omyjeme, dáme do misky, přisypeme vanilkový a pískový cukr. Vše dobře rozmixujeme. Do rozmixované hmoty přimícháme zakysanou smetanu, připravenou želatinu a zlehka promícháme.
  • 3
    Směs rozdělíme do pohárů, které vložíme do lednice vychladnout. Každý pohár před podáváním ozdobíme vyšlehanou šlehačkou a zahradními jahodami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.