Rosol z lesních jahod
40 min.
Ingredience
- 2decilitryVoda pitná
- 4lžíceŽelatina
- 4lžíceCukr krupice
- 20gramůCukr vanilka
- 300gramůZakysaná smetana
- 100gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 100gramůJahody zahradní
- 500gramůJahody lesní
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
778 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
46 g
Sacharidy
83 g
Vláknina
2 g
Cukr
66 g
Postup přípravy
- 1Do vody v kastrůlku dáme želatinu, necháme chvilku nabobtnat. Kastrůlek položíme na oheň, zahřejeme, aby se želatina rozpustila a stáhneme z ohně.
- 2Lesní jahody očistíme, omyjeme, dáme do misky, přisypeme vanilkový a pískový cukr. Vše dobře rozmixujeme. Do rozmixované hmoty přimícháme zakysanou smetanu, připravenou želatinu a zlehka promícháme.
- 3Směs rozdělíme do pohárů, které vložíme do lednice vychladnout. Každý pohár před podáváním ozdobíme vyšlehanou šlehačkou a zahradními jahodami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.