Rosol z pampeliškových květů
34 min.
Ingredience
- 3hrstiPampeliška květ
- 750mililitrůVoda pitná
- 40mililitrůCitronová šťáva
- 500gramůCukr želírovací
Počet porcí:
40Postup přípravy
- 1Natrhané pampeliškové květy dobře propláchneme, abychom vypláchli případný hmyz, a necháme okapat. Z okapaných květů otrháme žluté okvětní lístky a v míse promícháme s vodou. Necháme louhovat 12 hodin.
- 2Po 12 hodinách přecedíme, buď přes pasírovací utěrku nebo jemné síto; lístky, které zůstaly v sítě nebo utěrce pořádně vymačkáme. Přecezenou vodu 4 minuty vaříme s citronovou šťávou a želírovacím cukrem 2plus1.
- 3Hotový rosol naplníme do menších sklenic.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.