Rosol z pampeliškových květů

34 min.
Evropa

Ingredience

    • 3hrstiPampeliška květ
    • 750mililitrůVoda pitná
    • 40mililitrůCitronová šťáva
    • 500gramůCukr želírovací
Počet porcí:
40

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
49 kcal
Sacharidy
12 g
Vláknina
7 mg
Cukr
24 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Natrhané pampeliškové květy dobře propláchneme, abychom vypláchli případný hmyz, a necháme okapat. Z okapaných květů otrháme žluté okvětní lístky a v míse promícháme s vodou. Necháme louhovat 12 hodin.
  • 2
    Po 12 hodinách přecedíme, buď přes pasírovací utěrku nebo jemné síto; lístky, které zůstaly v sítě nebo utěrce pořádně vymačkáme. Přecezenou vodu 4 minuty vaříme s citronovou šťávou a želírovacím cukrem 2plus1.
  • 3
    Hotový rosol naplníme do menších sklenic.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.