Rosol z rybízu

80 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
362 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
1 g
Sacharidy
91 g
Vláknina
13 g
Cukr
71 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Malý talířek dáme do ledničky vychladnout. Omytý rybíz nandáme do sklenic, které dáme do velkého hrnce se studenou vodou. Takto celé pomalu přivedeme k varu a vaříme hodinu. Mezitím občas bobule rozmáčkneme. Poté scedíme přes mušelín a necháme celou noc odkapávat. Ráno tekutinu odměříme a nalijeme do hrnce. Na každých 500 ml šťávý dáme 500 g cukru. Přivedeme k varu a vaříme 5 minut. Vyndáme talířek z ledničky, nalijeme na něj tekutinu a dáme na 5 minut zpět do ledničky. Poté zkusíme, zda je hmota ztuhlá. Pokud ne, vaříme dalších 5 minut a proces zopakujeme. Pokud ano, naplníme skleničky a uzavřeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.