Rosol ze želatiny sladký
32 min.
Ingredience
- 35gramůŽelatina
- 1000mililitrůVoda pitná
- 300gramůCukr moučkový
- 15gramůCitronová kůra
- 25gramůPomerančová kůra
- 30mililitrůCitronová šťáva
- 50mililitrůPomerančová šťáva
- 1kusVaječný bílek slepičí
- 150mililitrůVíno bílé
- 80mililitrůSirup malinový
- 50mililitrůLikér Maraschino (Maraska)
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
308 kcal
Bílkoviny
6 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
743 mg
Cukr
50 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce nalijeme bílé víno, přidáme bílek a rozšleháme. Za stálého šlehání přivedeme k varu, pomalu přilijeme sirup, krátce povaříme a odstavíme z ohně.
- 2Do mísy nalijeme vodu, přidáme želatinu, cukr, strouhanou pomerančovou a citronovou kůru, pomerančovou a citronovou šťávu, promícháme a necháme bobtnat. Obsah hrnce nalijeme do mísy, necháme vychladnout, nakonec přilijeme likér.
- 3Před použitím necháme rosol v lednici dobře vychladit.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.