Rosol ze želatiny sladký

32 min.
Evropa

Ingredience

    • 35gramůŽelatina
    • 1000mililitrůVoda pitná
    • 300gramůCukr moučkový
    • 15gramůCitronová kůra
    • 25gramůPomerančová kůra
    • 30mililitrůCitronová šťáva
    • 50mililitrůPomerančová šťáva
    • 1kusVaječný bílek slepičí
    • 150mililitrůVíno bílé
    • 80mililitrůSirup malinový
    • 50mililitrůLikér Maraschino (Maraska)
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
308 kcal
Bílkoviny
6 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
743 mg
Cukr
50 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do hrnce nalijeme bílé víno, přidáme bílek a rozšleháme. Za stálého šlehání přivedeme k varu, pomalu přilijeme sirup, krátce povaříme a odstavíme z ohně.
  • 2
    Do mísy nalijeme vodu, přidáme želatinu, cukr, strouhanou pomerančovou a citronovou kůru, pomerančovou a citronovou šťávu, promícháme a necháme bobtnat. Obsah hrnce nalijeme do mísy, necháme vychladnout, nakonec přilijeme likér.
  • 3
    Před použitím necháme rosol v lednici dobře vychladit.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.