Rozinkové cukroví
40 min.
Ingredience
- 190gramůOřechy vlašské
- 160gramůRozinky bílé
- 60gramůMouka žitná celozrnná
- 1decilitrCitronová šťáva
- 20gramůCukr vanilka
- 1kusVaječný bílek slepičí
- 1lžíceMed včelí
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 250gramůPoleva čokoládová
- 0,5lžíceCitronová kůra
Počet porcí:
20Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
159 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
9 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
2 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Ořechy (140 g) dáme do misky, přidáme rozinky a mixérem rozmixujeme. Přidáme prosátou mouku, citronovou kůru a šťávu, bílek a nakonec vanilkový cukr a med. Ze surovin vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do potravinářské fólie. Vložíme do lednice na celou noc.
- 2Těsto rozválíme na moukou posypaném vále na velký plát, silný 4 mm. Vykrajovací kulatou formičkou tvoříme kolečka, která skládáme na pečícím papírem vyložený plech. Potřeme je rozšlehaným žloutkem. Vložíme do trouby, kde kolečka pečeme 10 minut při teplotě 180°C. Po upečení je necháme vychladnout na plechu.
- 3Vychladlá kolečka potíráme džemem, slepujeme po 2 kusech k sobě. Ve vhodném kastrůlku rozehřejeme čokoládovou polevu, necháme mírně vychladnout a štětcem potřeme všechna naplněná kolečka. Na povrch, do středu každého kolečka, položíme ihned kousek ze zbylých ořechů. Necháme volně ztuhnout čokoládovou polevu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.