Rozinkové cukroví

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
20

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
159 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
9 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
2 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ořechy (140 g) dáme do misky, přidáme rozinky a mixérem rozmixujeme. Přidáme prosátou mouku, citronovou kůru a šťávu, bílek a nakonec vanilkový cukr a med. Ze surovin vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do potravinářské fólie. Vložíme do lednice na celou noc.
  • 2
    Těsto rozválíme na moukou posypaném vále na velký plát, silný 4 mm. Vykrajovací kulatou formičkou tvoříme kolečka, která skládáme na pečícím papírem vyložený plech. Potřeme je rozšlehaným žloutkem. Vložíme do trouby, kde kolečka pečeme 10 minut při teplotě 180°C. Po upečení je necháme vychladnout na plechu.
  • 3
    Vychladlá kolečka potíráme džemem, slepujeme po 2 kusech k sobě. Ve vhodném kastrůlku rozehřejeme čokoládovou polevu, necháme mírně vychladnout a štětcem potřeme všechna naplněná kolečka. Na povrch, do středu každého kolečka, položíme ihned kousek ze zbylých ořechů. Necháme volně ztuhnout čokoládovou polevu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.