Rozinkové hrudky

35 min.
Česká republika

Ingredience

    • 200gramůMouka pšeničná hladká T 650
    • 15gramůKypřicí prášek do pečiva
    • 100gramůMáslo čerstvé
    • 75gramůCukr krupice
    • 30gramůKandované ovoce
    • 100gramůRozinky tmavé
    • 1kusVejce slepičí
    • 25mililitrůMléko polotučné
    • 20gramůTuk
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
604 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
28 g
Sacharidy
81 g
Vláknina
2 g
Cukr
25 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy vsypeme mouku s kypřícím práškem, přidáme měkké máslo a zapracujeme do mouky, až vznikne drobivá směs. Přisypeme cukr, kandované ovoce, rozinky, přilijeme mléko, rozkvedlané vejce a vypracujeme těsto. Plech potřeme tukem, z těsta polévkovu lžící tvoříme hrudky, které vyskládáme na plech, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 200°C asi 20 minut. Hrudky by měly být na povrchu křupavé a uvnitř měkké.
  • 2
    Hrudky rovnou z plechu nasypeme na servírovací talíř a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.