Rozinkové hrudky
35 min.
Ingredience
- 200gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 15gramůKypřicí prášek do pečiva
- 100gramůMáslo čerstvé
- 75gramůCukr krupice
- 30gramůKandované ovoce
- 100gramůRozinky tmavé
- 1kusVejce slepičí
- 25mililitrůMléko polotučné
- 20gramůTuk
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
604 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
28 g
Sacharidy
81 g
Vláknina
2 g
Cukr
25 g
Postup přípravy
- 1Do mísy vsypeme mouku s kypřícím práškem, přidáme měkké máslo a zapracujeme do mouky, až vznikne drobivá směs. Přisypeme cukr, kandované ovoce, rozinky, přilijeme mléko, rozkvedlané vejce a vypracujeme těsto. Plech potřeme tukem, z těsta polévkovu lžící tvoříme hrudky, které vyskládáme na plech, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 200°C asi 20 minut. Hrudky by měly být na povrchu křupavé a uvnitř měkké.
- 2Hrudky rovnou z plechu nasypeme na servírovací talíř a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.