Rumová čokoládová pěna s malinami

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
670 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
44 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
6 g
Cukr
22 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na čokoládové košíčky potřebujeme temperovat čokoládu. Kdybychom ji pouze rozpustili, neleskla by se a nekřupala. Na temperování tmavé čokolády čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a ohřejeme na teplotu asi 45 a pak zchladíme v ledové vodní lázni na 28, pak už jen znova ohřejeme na asi 31. Pomocí lžičky nebo štětce natřeme čokoládu do formiček, dáme do mrazáku ztuhnout a formičky natřeme druhou vrstvu čokolády. Pomocí čajové lžičky na pečící papír vytvoříme čokoládová kolečka a do středu těchto koleček přitiskneme ztuhlé čokoládové mističky. Necháme na papíru v lednici ztuhnout.
  • 2
    Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni. Stáhneme z ohně a zamícháme do ní žloutky, rum a polovinu cukru. Necháme vychladnout.
  • 3
    Mezitím ušleháme hodně pevnou šlehačku. A vmícháme do ní zchladlou čokoládovou směs.
  • 4
    Zbylý cukr a bílky ušleháme na pevný sníh. Poté vše lehce smícháme (nejlépe stěrkou).
  • 5
    Na dno každého čokoládového pohárku dáme lžičku nakrájených malin a zalijeme až po okraj pěnou. Necháme dvě hodiny v lednici, pak pěny dozdobíme a dáme ještě alespoň na 3 hodiny do lednice.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.