Rumová omeleta

25 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
339 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
15 g
Sacharidy
28 g
Cukr
8 g
Vápník
62 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vejce rozklepneme, žloutky dáme do misky a z bílku vyšleháme tuhý sníh. Za stálého míchání do sněhu přimícháme žloutky.
  • 2
    V pánvi rozehřejeme olej. Na dno pánve naběračkou po celém dně nalijeme připravené těsto na omelety. Omeletu osmažíme z jedné strany potom ji obrátíme a dosmažíme z druhé strany.
  • 3
    Osmažené a teplé omelety rozdělíme na jednotlivé dezertní talíře. Na každou omeletu položíme dvě kostky cukru, které polijeme rumem a chvilku necháme, aby cukr nasál rum. Omelety ještě posypeme moučkovým cukrem.
  • 4
    Těsně před podáváním rum zapálíme, cukr roztaje a tak nám vznikne karamel. Hotové omelety ihned servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.