Rumová omeleta
25 min.
Ingredience
- 8kusůVejce slepičí
- 30gramůCukr moučkový
- 8kusůCukr kostkový
- 70mililitrůRum
- 2lžíceOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
339 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
15 g
Sacharidy
28 g
Cukr
8 g
Vápník
62 mg
Postup přípravy
- 1Vejce rozklepneme, žloutky dáme do misky a z bílku vyšleháme tuhý sníh. Za stálého míchání do sněhu přimícháme žloutky.
- 2V pánvi rozehřejeme olej. Na dno pánve naběračkou po celém dně nalijeme připravené těsto na omelety. Omeletu osmažíme z jedné strany potom ji obrátíme a dosmažíme z druhé strany.
- 3Osmažené a teplé omelety rozdělíme na jednotlivé dezertní talíře. Na každou omeletu položíme dvě kostky cukru, které polijeme rumem a chvilku necháme, aby cukr nasál rum. Omelety ještě posypeme moučkovým cukrem.
- 4Těsně před podáváním rum zapálíme, cukr roztaje a tak nám vznikne karamel. Hotové omelety ihned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.