Rumové bonbony s kokosem
135 min.
Ingredience
- 1litrSmetana 33% (šlehačka)
- 20gramůCukr vanilka
- 200gramůKokos sušený
- 250gramůOřechy vlašské
- 250gramůMáslo čerstvé
- 1decilitrRum
- Na obalování
- 300gramůČokoláda bílá
- 200gramůKokos sušený
- 20gramůCukr vanilka
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1137 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
106 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
8 g
Cukr
21 g
Postup přípravy
- 1Smetanu vylijeme do kastrůlku, opatrně přivedeme k varu, přidáme na kousky nakrájené máslo, přisypeme vanilkový cukr a za stálého míchání rozpustíme máslo a vanilkový cukr. Potom přimícháme kokos, pomleté ořechy, podle vlastní chuti dochutíme rumem a směs necháme vychladnout. Necháme v lednici tak dlouho, aby chlazením vzniklo tuhé těsto.
- 2Bílou čokoládu nakrájenou na kousky dáme do teflonové pánvičky a na mírném ohni za stálého míchání rozpustíme.
- 3Kokos vysypeme na suchou pánev, přisypeme vanilkový cukr a stálým mícháním suroviny opražíme. Stáhneme z ohně a necháme vychladnout.
- 4Následovně z těsta ukrajujeme kousky, ze kterých pomocí dlaní tvarujeme kuličky, které skládáme na papírem vyložený podnos, který dáme do mrazicího boxu slabě zmrazit.
- 5Mírně zmražené kuličky napichujeme na párátko a každou namočíme do připravené bílé čokolády, kterou necháme na kuličkách mírně ztuhnout. Potom je obalíme v připraveném kokosu.
- 6Hotové bonbony pokládáme do papírových košíčků a až do podávání udržujeme v lednici.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.