Rumové bonbony s kokosem

135 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1137 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
106 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
8 g
Cukr
21 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Smetanu vylijeme do kastrůlku, opatrně přivedeme k varu, přidáme na kousky nakrájené máslo, přisypeme vanilkový cukr a za stálého míchání rozpustíme máslo a vanilkový cukr. Potom přimícháme kokos, pomleté ořechy, podle vlastní chuti dochutíme rumem a směs necháme vychladnout. Necháme v lednici tak dlouho, aby chlazením vzniklo tuhé těsto.
  • 2
    Bílou čokoládu nakrájenou na kousky dáme do teflonové pánvičky a na mírném ohni za stálého míchání rozpustíme.
  • 3
    Kokos vysypeme na suchou pánev, přisypeme vanilkový cukr a stálým mícháním suroviny opražíme. Stáhneme z ohně a necháme vychladnout.
  • 4
    Následovně z těsta ukrajujeme kousky, ze kterých pomocí dlaní tvarujeme kuličky, které skládáme na papírem vyložený podnos, který dáme do mrazicího boxu slabě zmrazit.
  • 5
    Mírně zmražené kuličky napichujeme na párátko a každou namočíme do připravené bílé čokolády, kterou necháme na kuličkách mírně ztuhnout. Potom je obalíme v připraveném kokosu.
  • 6
    Hotové bonbony pokládáme do papírových košíčků a až do podávání udržujeme v lednici.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.