Rumové kostky

55 min.
Evropa

Ingredience

    • 1kusVejce slepičí
    • 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
    • 2špetkySoda jedlá
    • 1lžičkaSkořice mletá
    • 1lžičkaZázvor mletý
    • 6lžicRum
    • 3lžíceMed včelí
    • 3lžíceMelasa
    • 1šálekMandle mleté
    • 1šálekPomerančová kůra
    • 1,2šálkyMouka pšeničná hladká T 650
    • 0,75šálekPomerančová šťáva
    • 0,33šálekHrozinky
    • 2lžíceTuk rostlinný
    • 0,5šálekCukr moučkový
Počet porcí:
9

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
349 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
17 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
6 g
Cukr
17 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve předehřejeme troubu na 180°C a tukem vymažeme formu na pečení.
  • 2
    V míse smícháme převařený med a melasu, vmícháme vejce, nasekané mandle, jedlou sodu, prášek do pečiva, mouku, zázvor, skořici, rum, pomerančovou kůru a hrozinky.
  • 3
    Vzniklé těsto rozprostřeme na plech a pečeme 20 minut.
  • 4
    Mezitím v míse smícháme moučkový cukr a pomerančovou šťávu.
  • 5
    Upečený koláč necháme vychladnout a potřeme jej pomerančovou směsí.
  • 6
    Servírujeme nakrájené na kostky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.