Rumové lanýže

45 min.
Evropa

Ingredience

    • 200gramůČokoláda hořká
    • 125gramůTuk
    • 2lžíceRum
    • 200gramůPoleva čokoládová
    • 125gramůCukr moučkový
    • 0,5lžičkaTresť rumová
Počet porcí:
35

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
101 kcal
Tuky
6 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
451 mg
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Čokoládu rozlámeme na kousky a rozpustíme ve vodní lázni, necháme chvíli vychladnout.
  • 2
    Rostlinný tuk a cukr utřeme do pěny, přidáme čokoládu, rumovou esenci, rum a promícháme. Hmotu zakryjeme a necháme minimálně 1 hodinu v chladu, aby zhoustla.
  • 3
    Lžičkou odebíráme z hmoty malé kousky a tvarujeme je do kuliček. Polevu rozpustíme ve vodní lázni, kuličky do ní ponoříme a na alobalu necháme oschnout.
  • 4
    Vložíme do košíčků na pralinky a uchováváme v uzavřené nádobě na chladném místě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.