Rumový chlebíček
45 min.
Ingredience
- 4kusyVejce slepičí
- 2lžíceCukr moučkový
- 4lžíceMouka polohrubá
- 1kusVanilkový cukr
- 2lžíceTuk
- 1hrstMouka pšeničná hrubá
- Krém
- 2lžíceRum
- 2lžíceDžem rybízový
- 2lžíceCukr moučkový
- 2lžíceVoda pitná
- 1lžíceCitronová kůra
- Na posypání
- 2lžíceCukr moučkový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
432 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
16 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
1 g
Cukr
18 g
Postup přípravy
- 1Z bílků našleháme tuhý sníh, do něj střídavě zašleháme žloutky a po lžících moučkový cukr. Nakonec vmícháme vanilkový cukr a mouku. Těsto nalijeme do tukem vymazané a hrubou moukou vysypané formy a v mírně zahřáté troubě zvolna upečeme.
- 2Po vyklopení necháme vychladnout, příčně rozkrojíme a spojíme krémem.
- 3Krém: vodu s cukrem svaříme, vmícháme džem, rum a citronovou kůru. Hotový chlebíček cukrujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.