Rumový chlebíček

45 min.

Ingredience

    • 4kusyVejce slepičí
    • 2lžíceCukr moučkový
    • 4lžíceMouka polohrubá
    • 1kusVanilkový cukr
    • 2lžíceTuk
    • 1hrstMouka pšeničná hrubá
  • Krém
    • 2lžíceRum
    • 2lžíceDžem rybízový
    • 2lžíceCukr moučkový
    • 2lžíceVoda pitná
    • 1lžíceCitronová kůra
  • Na posypání
    • 2lžíceCukr moučkový
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
432 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
16 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
1 g
Cukr
18 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z bílků našleháme tuhý sníh, do něj střídavě zašleháme žloutky a po lžících moučkový cukr. Nakonec vmícháme vanilkový cukr a mouku. Těsto nalijeme do tukem vymazané a hrubou moukou vysypané formy a v mírně zahřáté troubě zvolna upečeme.
  • 2
    Po vyklopení necháme vychladnout, příčně rozkrojíme a spojíme krémem.
  • 3
    Krém: vodu s cukrem svaříme, vmícháme džem, rum a citronovou kůru. Hotový chlebíček cukrujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.