Rumový krém se želatinou
40 min.

Ingredience
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 25gramůŽelatina plátková
- 4kusyVaječný bílek slepičí
- 40kusůPiškoty dětské
- 100mililitrůRum
- 100gramůJahody zahradní
- 0,25litrMléko plnotučné
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
172 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
7 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
333 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Ve vodní lázni šleháme v mléce žloutky s cukrem do zhoustnutí. Do hustého krému vmícháme rozpuštěnou želatinu (kterou připravíme podle návodu na obalu), promícháme, necháme vychladnout. Poté vmícháme pevný sníh z bílků.
- 2Dortovou formu vyložíme piškoty, které jsme zakapali rumem. Poté vlijeme krém a necháme ho ztuhnout.
- 3Hotový krém vyklopíme na servírovací talíř a zdobíme jahodami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.