Rumový vaječný krém
15 min.
Ingredience
- 3kusyVejce slepičí
- 150gramůCukr krupice
- 300mililitrůRum
- 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 300mililitrůMléko plnotučné
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
471 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
19 g
Sacharidy
34 g
Cukr
30 g
Vápník
70 g
Postup přípravy
- 1V horké parní lázni vyšleháme vejce s cukrem, ale nevaříme. Odstavíme z plotny a šleháme dál do vychladnutí. Přidáme vychlazenou smetanu, znovu prošleháme a necháme dobře vychladit.
- 2Před podáváním přilijeme do krému rum a studené mléko.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.