Ruská kynutá mrkvová bábovka

80 min.
Ruská federace

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
414 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
15 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
3 g
Cukr
22 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy vlijeme teplou vodu, ve které rozmícháme droždí, přidáme nastrouhanou mrkev, vejce a třetinu mouky, osolíme, zamícháme a přikryté dáme do tepla vykynout.
  • 2
    Když kvásek vzejde, přidáme zbytek mouky, 120 g rozehřátého másla a cukr, vypracujeme těsto a dáme znovu kynout.
  • 3
    Po vykynutí těsto dáme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané formy a vložíme do středně vyhřáté trouby a pečeme asi hodinu.
  • 4
    Po upečení bábovku posypeme moučkovým cukrem smíchaným s cukrem vanilkovým.
  • 5
    Podáváme k čaji a kávě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.