Ruská kynutá mrkvová bábovka
80 min.

Ingredience
- 100mililitrůVoda pitná
- 20gramůDroždí
- 3kusyVejce slepičí
- 500gramůMouka polohrubá
- 200gramůCukr krupice
- 2lžíceMouka pšeničná hrubá
- 2lžičkyCukr vanilka
- 250gramůMrkev kořen
- 150gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceCukr moučkový
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
414 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
15 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
3 g
Cukr
22 g
Postup přípravy
- 1Do mísy vlijeme teplou vodu, ve které rozmícháme droždí, přidáme nastrouhanou mrkev, vejce a třetinu mouky, osolíme, zamícháme a přikryté dáme do tepla vykynout.
- 2Když kvásek vzejde, přidáme zbytek mouky, 120 g rozehřátého másla a cukr, vypracujeme těsto a dáme znovu kynout.
- 3Po vykynutí těsto dáme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané formy a vložíme do středně vyhřáté trouby a pečeme asi hodinu.
- 4Po upečení bábovku posypeme moučkovým cukrem smíchaným s cukrem vanilkovým.
- 5Podáváme k čaji a kávě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.