Ruská studená jahodová polévka
25 min.
Ingredience
- 500gramůJahody zahradní
- 1litrVoda pitná
- 100gramůCukr krupice
- 200gramůPiškoty cukrářské
- 4lžíceZakysaná smetana
- 1lžíceMáta
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
337 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
7 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
3 g
Cukr
49 g
Postup přípravy
- 1Čerstvé jahody přebereme, opereme, necháme okapat a poté rozmixujeme.
- 2Do vařící vody vsypeme cukr, svaříme na sirup, necháme vychladnout a následně smícháme s jahodovou dření.
- 3Do polévky na talíři při podávání vložíme piškoty, přidáme zakysanou smetanu a ozdobíme ji lístky máty.
- 4Polévku podáváme jako lehkou letní snídani nebo přesnídávku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.