Ruské křehké smetanové sušenky

40 min.
Ruská federace

Ingredience

    • 320gramůMouka polohrubá
    • 200gramůCukr krupice
    • 15gramůCukr vanilka
    • 15gramůKypřicí prášek do pečiva
    • 100mililitrůZakysaná smetana
    • 30gramůHrozinky
    • 30gramůKandované ovoce
    • 125gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
557 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
53 g
Sacharidy
81 g
Vláknina
2 g
Cukr
37 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Polohrubou mouku promícháme s cukrem, půl balíčkem vanilkového cukru a půl balíčkem prášku do pečiva. Do směsi přidáme zakysanou smetanu s rozpuštěným máslem a vypracujeme těsto. Z těsta utvoříme bochánek, který dáme do chladničky odpočinout na 30-45 minut.
  • 2
    Z odpočatého těsta vyválíme placku silnou asi 1 mm, na povrchu ji propícháme vidličkou a tvořítky z ní vykrajujeme různé tvary.
  • 3
    Narovnáme je na plech s pečícím papírem, ozdobíme hrozinkami a kousky kandovaného ovoce. Vložíme do trouby a pečeme dorůžova, asi 15 minut.
  • 4
    Upečené sušenky podáváme k čaji a kávě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.