Ruské křehké smetanové sušenky
40 min.
Ingredience
- 320gramůMouka polohrubá
- 200gramůCukr krupice
- 15gramůCukr vanilka
- 15gramůKypřicí prášek do pečiva
- 100mililitrůZakysaná smetana
- 30gramůHrozinky
- 30gramůKandované ovoce
- 125gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
557 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
53 g
Sacharidy
81 g
Vláknina
2 g
Cukr
37 g
Postup přípravy
- 1Polohrubou mouku promícháme s cukrem, půl balíčkem vanilkového cukru a půl balíčkem prášku do pečiva. Do směsi přidáme zakysanou smetanu s rozpuštěným máslem a vypracujeme těsto. Z těsta utvoříme bochánek, který dáme do chladničky odpočinout na 30-45 minut.
- 2Z odpočatého těsta vyválíme placku silnou asi 1 mm, na povrchu ji propícháme vidličkou a tvořítky z ní vykrajujeme různé tvary.
- 3Narovnáme je na plech s pečícím papírem, ozdobíme hrozinkami a kousky kandovaného ovoce. Vložíme do trouby a pečeme dorůžova, asi 15 minut.
- 4Upečené sušenky podáváme k čaji a kávě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.