Ruské makovky
75 min.
Ingredience
- 500gramůVlašské ořechy
- 300gramůMák mletý
- 200gramůMed včelí
- 150gramůKandované ovoce
- 1lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
281 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
14 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
6 g
Cukr
29 g
Postup přípravy
- 1Nahrubo posekáme 500 g jader vlašských ořechů a umeleme mák.
- 2V kastrolu rozehřejeme med, vsypeme do něho ořechy s mákem, přidáme rozpuštěné máslo, pečlivě promícháme a vaříme za stálého míchání na mírném ohni 1 hodinu.
- 3Uvařenou směs vylijeme na čistý vál smočený vodou, namočeným válečkem ji rozválíme na placku silnou asi 0,5 cm.
- 4Než hmota vychladne, rozkrájíme ji na čtverečky nebo trojúhelníky a ozdobíme nakrájeným kandovaným ovocem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.