Ruské makovky

75 min.
Ruská federace

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
281 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
14 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
6 g
Cukr
29 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nahrubo posekáme 500 g jader vlašských ořechů a umeleme mák.
  • 2
    V kastrolu rozehřejeme med, vsypeme do něho ořechy s mákem, přidáme rozpuštěné máslo, pečlivě promícháme a vaříme za stálého míchání na mírném ohni 1 hodinu.
  • 3
    Uvařenou směs vylijeme na čistý vál smočený vodou, namočeným válečkem ji rozválíme na placku silnou asi 0,5 cm.
  • 4
    Než hmota vychladne, rozkrájíme ji na čtverečky nebo trojúhelníky a ozdobíme nakrájeným kandovaným ovocem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.