Ruský chlebový kvas

55 min.
Ruská federace

Ingredience

    • 1kilogramChléb konzumní
    • 2litryVoda pitná
    • 25gramůDroždí
    • 20gramůMáta
    • 2lžičkyHrozinky
    • 200gramůCukr krupice
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
860 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
35 g
Sacharidy
177 g
Vláknina
188 mg
Cukr
49 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nadrobno nakrájený chléb opečeme ve velkém kastrolu nasucho v troubě, pak ho zalijeme vařící vodou a přikrytý necháme hodinu ustát. Ustátou tekutinu slijeme, přidáme do ní droždí, cukr a mátu peprnou, zakryjeme ubrouskem a v teple ho necháme 5-6 hodin kvasit.
  • 2
    Zkvašený nápoj přecedíme, stočíme do lahví, do každé přidáme několik opraných spařených hrozinek, lahve dobře zazátkujeme a uložíme na 3 dny do chladu.
  • 3
    Je to nápoj zvláště vhodný do horkých letních dnů.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.