Ruský chlebový kvas
55 min.
Ingredience
- 1kilogramChléb konzumní
- 2litryVoda pitná
- 25gramůDroždí
- 20gramůMáta
- 2lžičkyHrozinky
- 200gramůCukr krupice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
860 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
35 g
Sacharidy
177 g
Vláknina
188 mg
Cukr
49 g
Postup přípravy
- 1Nadrobno nakrájený chléb opečeme ve velkém kastrolu nasucho v troubě, pak ho zalijeme vařící vodou a přikrytý necháme hodinu ustát. Ustátou tekutinu slijeme, přidáme do ní droždí, cukr a mátu peprnou, zakryjeme ubrouskem a v teple ho necháme 5-6 hodin kvasit.
- 2Zkvašený nápoj přecedíme, stočíme do lahví, do každé přidáme několik opraných spařených hrozinek, lahve dobře zazátkujeme a uložíme na 3 dny do chladu.
- 3Je to nápoj zvláště vhodný do horkých letních dnů.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.