Ruský jablečný kysel
30 min.
Ingredience
- 500gramůJablka
- 1kusSkořice celá
- 500mililitrůVoda pitná
- 1,5lžíceMaizena - kukuřičný škrob
- 1lžíceCukr krupice
- 150gramůCukr moučkový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
268 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
8 g
Cukr
54 g
Postup přípravy
- 1Vyzrálá jablka dobře opereme, nakrájíme na tenké plátky, vložíme do kastrolu, přidáme kousek skořicové kůry, zalijeme 400 ml vody a dáme vařit. Když se jablka rozvaří, šťávu přecedíme a jablka prolisujeme sítem.
- 2Získané pyré smícháme s jablečným odvarem, přidáme moučkový cukr, uvedeme do varu a rychle vmícháme Maizenu rozmíchanou ve 100 ml studené vody. Chvíli povaříme a dáme vychladit. Aby se na povrchu netvořil škraloup, posypeme ho trochou krupicového cukru.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.