Ruský jablkový kysel

25 min.
Ruská federace

Ingredience

    • 6kusůJablka
    • 80gramůCukr krupice
    • 1decilitrCitronová šťáva
    • 50gramůMouka bramborová
    • 3decilitryVoda pitná
Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
560 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
1 g
Sacharidy
146 g
Vláknina
12 g
Cukr
103 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jablka oloupeme, omyjeme, najemno nastrouháme a dáme je do hrnce s vodou. Přimícháme cukr a citronovou šťávu a ohřejeme.
  • 2
    V misce rozmícháme bramborovou moučku s jednou deci studené vody, vmícháme ji k jablkům v hrnci a směs krátce převaříme. Kysel přelijeme do salátové mísy a necháme vychladit.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.