Ruský jablkový kysel
25 min.
Ingredience
- 6kusůJablka
- 80gramůCukr krupice
- 1decilitrCitronová šťáva
- 50gramůMouka bramborová
- 3decilitryVoda pitná
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
560 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
1 g
Sacharidy
146 g
Vláknina
12 g
Cukr
103 g
Postup přípravy
- 1Jablka oloupeme, omyjeme, najemno nastrouháme a dáme je do hrnce s vodou. Přimícháme cukr a citronovou šťávu a ohřejeme.
- 2V misce rozmícháme bramborovou moučku s jednou deci studené vody, vmícháme ji k jablkům v hrnci a směs krátce převaříme. Kysel přelijeme do salátové mísy a necháme vychladit.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.