Růžová poleva z červené řepy

15 min.

Ingredience

  • Růžová poleva
    • 1kusČervená řepa
    • 2lžíceCitronová šťáva
    • 100gramůCukr moučkový
    • 0,5lžičkaTresť vanilková
Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
58 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
2 g
Cukr
12 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytou malou červenou řepu oloupeme, jemně nastrouháme a dáme do čistého plátna. Pak z nastrouhané řepy vymačkáme šťávu. (Použijeme jen jednu lžíci, zbytek vypijeme.)
  • 2
    Příprava růžové polevy: 100g moučkového cukru prosijeme do mísy. Přidáme 1 lžíci šťávy z červené řepy, 2 lžíce citronové šťávy a 1/2 lžičky vanilkového extraktu. Vše vyšleháme metličkou do hladké polevy.
  • 3
    Polevou zdobíme různé dezerty a krémy.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.