Růžová poleva z červené řepy
15 min.
Ingredience
- Růžová poleva
- 1kusČervená řepa
- 2lžíceCitronová šťáva
- 100gramůCukr moučkový
- 0,5lžičkaTresť vanilková
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
58 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
2 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Omytou malou červenou řepu oloupeme, jemně nastrouháme a dáme do čistého plátna. Pak z nastrouhané řepy vymačkáme šťávu. (Použijeme jen jednu lžíci, zbytek vypijeme.)
- 2Příprava růžové polevy: 100g moučkového cukru prosijeme do mísy. Přidáme 1 lžíci šťávy z červené řepy, 2 lžíce citronové šťávy a 1/2 lžičky vanilkového extraktu. Vše vyšleháme metličkou do hladké polevy.
- 3Polevou zdobíme různé dezerty a krémy.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.