Růžové víno s malinami v želé
40 min.
Ingredience
- 1lžíceNové koření celé
- 250gramůMaliny
- 1kilogramCukr želírovací
- 750mililitrůVíno růžové
- 100mililitrůVoda pitná
- 4lžíceCitronová šťáva
Počet porcí:
20Postup přípravy
- 1Přebrané a opláchnuté maliny nasypeme do hrnce, přidáme nadrcená zrnka nového koření, vodu a na slabém plameni vaříme asi 10 minut. Povařené maliny nalijeme do jemného sítka a necháme pořádně odkapat. Z odkapané šťávy odměříme 125 ml, nalijeme ji do hrnce, přidáme želírovací cukr, přilijeme růžové víno, citronovou šťávu a přivedeme k varu za neustálého míchání. Klokotem necháme vařit asi 4 minuty. Uděláme želírovací zkoušku a pokud dopadne dobře, želé ihned plníme do horkou vodou vypláchnutých sklenic se šroubovacími uzávěry.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.