Růžové želé s jablky

16 min.
Česká republika

Ingredience

      • 100mililitrůDžus višňový
      • 200mililitrůVoda pitná
      • 100mililitrůMléko zahuštěné slazené
      • 150gramůJablka
      • 1gramAgar
      • 20mililitrůCitronová šťáva
    Počet porcí:
    6

    Nutriční hodnoty v jedné porci

    Kalorie
    78 kcal
    Bílkoviny
    2 g
    Tuky
    2 g
    Sacharidy
    15 g
    Vláknina
    517 mg
    Cukr
    3 g
    Zobrazit vše

    Postup přípravy

    • 1
      Do rendlíku nalijeme višňový džus, přilijeme vodu, přidáme agar a přivedeme k varu. Mezitím nakrájíme neoloupané jablko na hranolky a zakapeme citronovou šťávou. Jakmile se začne tekutina vařit, promícháme a odstavíme. Rozlijeme do čtyř pohárků přibližně do třetiny výšky, polijeme studeným kondenzovaným mlékem, čímž povrch želé trochu ztuhne. Zapícháme do něj jablečné hranolky a dolijeme želatinu. Dáme do lednice ztuhnout.

    Komentáře

    Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.