Růžové želé s jablky
16 min.
Ingredience
- 100mililitrůDžus višňový
- 200mililitrůVoda pitná
- 100mililitrůMléko zahuštěné slazené
- 150gramůJablka
- 1gramAgar
- 20mililitrůCitronová šťáva
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
78 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
2 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
517 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Do rendlíku nalijeme višňový džus, přilijeme vodu, přidáme agar a přivedeme k varu. Mezitím nakrájíme neoloupané jablko na hranolky a zakapeme citronovou šťávou. Jakmile se začne tekutina vařit, promícháme a odstavíme. Rozlijeme do čtyř pohárků přibližně do třetiny výšky, polijeme studeným kondenzovaným mlékem, čímž povrch želé trochu ztuhne. Zapícháme do něj jablečné hranolky a dolijeme želatinu. Dáme do lednice ztuhnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.