Růžový krém
15 min.
Ingredience
- Růžový krém
- 300gramůMáslo čerstvé
- 3lžíceMléko plnotučné
- 675gramůCukr moučkový
- 0,25lžičkaTresť vanilková
- 0,5lžičkaRůžová voda
Počet porcí:
24Postup přípravy
- 1Připravíme si růžový krém: 670g moučkového cukru prosijeme do čisté mísy. Do skleničky se 40ml mléka dáme 1/4 lžičky vanilkového extraktu, 1 lžičku růžové vody a směs promícháme.
- 2V druhé míse ručním šlehačem vyšleháme pokrájené změklé máslo do světlé pěny. Za stálého šlehání 3-5 minut, budeme postupně přidávat po lžicích moučkový cukr a po lžicích ochucené mléko. Šleháme do doby, až bude krém hodně nadýchaný. Potom ho dáme do cukrářského sáčku s hubičkou na vytváření okvětních růžových lístků. Poté různé dezerty (košíčky, cupcakes, dorty) ozdobíme růžovým krémem podle své fantazie.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.