Rybí filé se zázvorem

20 min.

Ingredience

    • 4lžíceSolamyl - bramborový škrob
    • 700gramůFilé rybí
    • 3lžíceOlej arašídový (podzemnicový)
    • 1kusPórek
    • 1lžíceOcet vinný
    • 2lžíceSherry brandy
    • 1lžičkaCukr krupice
    • 2lžíceCitronová šťáva
    • 3lžíceOmáčka sójová
    • 0,5lžičkaZázvor mletý
    • 0,25kusZázvor celý
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
324 kcal
Bílkoviny
75 g
Tuky
6 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V misce smícháme solamyl s mletým zázvorem. Ve směsi obalíme omyté a osušené porce filé nakrájené na kostky.
  • 2
    Ve woku rozpálíme olej a pánví zakroužíme, aby olej pokryl celý povrch. Přidáme nastrouhaný zázvor, na kolečka nakrájený pórek a za stálého obracení opékáme 1 minutu.
  • 3
    Potom vmícháme obalené filé a opékáme za častého obracení asi 5 minut dozlatova. Nakonec přidáme zbylé suroviny a vše ještě 4 minuty prohříváme.
  • 4
    Pokrm upravíme na nahřátou servírovací mísu a ihned podáváme. Můžeme ozdobit nakrájenou pórkovou natí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.