Rybí filé se zázvorem
20 min.
Ingredience
- 4lžíceSolamyl - bramborový škrob
- 700gramůFilé rybí
- 3lžíceOlej arašídový (podzemnicový)
- 1kusPórek
- 1lžíceOcet vinný
- 2lžíceSherry brandy
- 1lžičkaCukr krupice
- 2lžíceCitronová šťáva
- 3lžíceOmáčka sójová
- 0,5lžičkaZázvor mletý
- 0,25kusZázvor celý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
324 kcal
Bílkoviny
75 g
Tuky
6 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1V misce smícháme solamyl s mletým zázvorem. Ve směsi obalíme omyté a osušené porce filé nakrájené na kostky.
- 2Ve woku rozpálíme olej a pánví zakroužíme, aby olej pokryl celý povrch. Přidáme nastrouhaný zázvor, na kolečka nakrájený pórek a za stálého obracení opékáme 1 minutu.
- 3Potom vmícháme obalené filé a opékáme za častého obracení asi 5 minut dozlatova. Nakonec přidáme zbylé suroviny a vše ještě 4 minuty prohříváme.
- 4Pokrm upravíme na nahřátou servírovací mísu a ihned podáváme. Můžeme ozdobit nakrájenou pórkovou natí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.