Rybí kari na ananasech
30 min.
Ingredience
- 2kusyCitronová tráva
- 1lžičkaBazalka
- 450gramůTreska aljašská
- 125gramůKrevety tygří - loupané
- 2lžíceKari pasta
- 1,25decilitryKokosové mléko
- 2lžíceOmáčka rybí
- 2lžičkyCukr třtinový
- 2kusyChilli paprička
- 2lžičkyGalgan
- 2lžíceOlej rostlinný
- 2kusyAnanas
- 6kusůKafirové listy
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
579 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
12 g
Sacharidy
98 g
Vláknina
7 g
Cukr
45 g
Postup přípravy
- 1Po délce překrojíme ananasy, vyřízneme dužinu, pokrájíme ji na kostky a tvrdý střed vyhodíme.
- 2Do hrnce dáme citronovou trávu, bazalku a galgan. Přidáme rybí maso pokrájené na kostky a dostatečné množství vody, aby je zakryla. Přivedeme k varu a 2 minuty povaříme. Přidáme oloupané krevety a minutu povaříme. Poté vyndáme z okořeněného vývaru a udržujeme teplé.
- 3Rozehřejeme ve woku olej a osmahneme na něm minutu kari pastu. Přimícháme kokosové mléko, třtinový cukr, kafirové listy, rybí omáčku a chilli. Přidáme ananas a povaříme, aby se prohřál. Přidáme rybí maso a mícháme, aby se vše spojilo.
- 4Okamžitě podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.