Rybí kari na ananasech

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
579 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
12 g
Sacharidy
98 g
Vláknina
7 g
Cukr
45 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Po délce překrojíme ananasy, vyřízneme dužinu, pokrájíme ji na kostky a tvrdý střed vyhodíme.
  • 2
    Do hrnce dáme citronovou trávu, bazalku a galgan. Přidáme rybí maso pokrájené na kostky a dostatečné množství vody, aby je zakryla. Přivedeme k varu a 2 minuty povaříme. Přidáme oloupané krevety a minutu povaříme. Poté vyndáme z okořeněného vývaru a udržujeme teplé.
  • 3
    Rozehřejeme ve woku olej a osmahneme na něm minutu kari pastu. Přimícháme kokosové mléko, třtinový cukr, kafirové listy, rybí omáčku a chilli. Přidáme ananas a povaříme, aby se prohřál. Přidáme rybí maso a mícháme, aby se vše spojilo.
  • 4
    Okamžitě podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.