Rybí řízky v teriyaki marinádě

30 min.

Ingredience

    • 1kilogramBílá ryba
    • 1lžíceCitronová šťáva
    • 1kusZelí čínské
    • 80mililitrůVoda pitná
    • 2kusyCibulka jarní
    • 160mililitrůOmáčka Teriyaki
    • 0,5lžičkaChilli papričky - vločky
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
24 kcal
Bílkoviny
2 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na začátek připravíme marinádu ze sójové omáčky, hnědého nerafinovaného cukru, mletého zázvoru, bílého vinného octa, nastrouhaného česneku a rajčatového kečupu, za stálého míchání vše ohřejeme a necháme zchladnout.
  • 2
    Rybí řízky (např. z tresky, porce o hmotnosti cca 125 g) marinádou potřeme, položíme na alobal, zakapeme citronovou šťávou, dobře zabalíme a vložíme na plech do trouby. V troubě, vyhřáté na 180°C pečeme cca 10 - 15 minut, poté z rybích balíčků vylijeme šťávu a opět je uzavřeme.
  • 3
    V páře nad vroucí vodou nebo vývarem podusíme svazek čínského zelí, udušené nakrájíme.
  • 4
    K přísadám na omáčku teriyaki (tj. 80 ml marinády teriyaki, 80 ml vody, 1/2 lžičky chilli vloček a kolečka ze 2 jarních cibulek) přilijeme vydušenou šťávu z ryb a přivedeme k varu, poté zmírníme plamen a přibližně minutu povaříme.
  • 5
    Upečené rybí řízky klademe na čínské zelí uvařené v páře, nakonec zakapeme teriyaki omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.