Rybí řízky v teriyaki marinádě
30 min.
Ingredience
- 1kilogramBílá ryba
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1kusZelí čínské
- 80mililitrůVoda pitná
- 2kusyCibulka jarní
- 160mililitrůOmáčka Teriyaki
- 0,5lžičkaChilli papričky - vločky
Počet porcí:
4Postup přípravy
- 1Na začátek připravíme marinádu ze sójové omáčky, hnědého nerafinovaného cukru, mletého zázvoru, bílého vinného octa, nastrouhaného česneku a rajčatového kečupu, za stálého míchání vše ohřejeme a necháme zchladnout.
- 2Rybí řízky (např. z tresky, porce o hmotnosti cca 125 g) marinádou potřeme, položíme na alobal, zakapeme citronovou šťávou, dobře zabalíme a vložíme na plech do trouby. V troubě, vyhřáté na 180°C pečeme cca 10 - 15 minut, poté z rybích balíčků vylijeme šťávu a opět je uzavřeme.
- 3V páře nad vroucí vodou nebo vývarem podusíme svazek čínského zelí, udušené nakrájíme.
- 4K přísadám na omáčku teriyaki (tj. 80 ml marinády teriyaki, 80 ml vody, 1/2 lžičky chilli vloček a kolečka ze 2 jarních cibulek) přilijeme vydušenou šťávu z ryb a přivedeme k varu, poté zmírníme plamen a přibližně minutu povaříme.
- 5Upečené rybí řízky klademe na čínské zelí uvařené v páře, nakonec zakapeme teriyaki omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.